lunes, 22 de octubre de 2018

NI MACIÀ NI COMPANYS DECLARARON NUNCA LA INDEPENDENCIA



¡BASTA DE TOMAR SU NOMBRE EN VANO, NI FRANCESC MACIÁ NI COMPANYS JAMÁS DECLARARON LA INDEPENDENCIA! he aquí el discurso en el que Macià declara "El estado catalán dentro de la federación ibérica"
Catalanes: Interpretando el sentimiento y los anhelos del pueblo que nos acaba de dar su sufragio, proclamo la República Catalana como Estado integrante de la Federación Ibérica. De acuerdo con el Presidente de la República española Señor Niceto Alcalá Zamora, con el que hemos ratificado los acuerdos adoptados en el Pacto de San Sebastián,
me hago cargo provisionalmente de las funciones de Presidente del Gobierno de Cataluña, esperando que el pueblo español y el catalán expresen cuál es en estos momentos su voluntad...
Y este es le de Companys el 10 del 6 del 34
Proclamació de l'estat català
1934-10-06 - Lluís Companys
Catalans: Les forces monarquizantes i feixistes que d'un temps a ara pretenen trair a la República han aconseguit el seu objectiu i han assaltat el poder.
Els partits i els homes que han fet públiques manifestacions contra les minvades llibertats de la nostra terra, els nuclis polítics que prediquen constantment l'odi i la guerra a Catalunya, constitueixen avui el suport de les actuals institucions (...).
En aquesta hora solemne, en nom del poble i del parlament, el govern que presideixo assumeix totes les facultats del poder a Catalunya, proclama l'Estat Català de la República Federal Espanyola, i en establir i fortificar la relació amb els dirigents de la protesta general contra el feixisme, els convida a establir a Catalunya el govern provisional de la República, que trobarà al nostre poble català el més generós impuls de fraternitat en el comú anhel d'edificar una República Federal lliure i magnífica.
SI COMPANYS HUBIESE SIDO INDEPENDENTISTA HUBIESE DECLARADO LA INDEPENDENCIA DE CATALUÑA TRAS EL GOLPE DE ESTADO FASCISTA Y SIN EMBARGO, LUCHÓ POR LA REPÚBLICA HASTA EL ÚLTIMO CARTUCHO Y LO PAGÓ CON SU VIDA.

No hay comentarios: